Om våra kakel

Våra kakel tillverkas för hand i vår egen verkstad. Vi använder stengodslera, som kavlas, formas, torkas och råbränns. Därefter glaseras kaklen och bränns en gång till. Kakeltillverkningen har långa och rika traditioner över hela världen. Vi producerar kakel i vår egen stil. Det mesta kaklet som säljs på den finska marknaden är maskintillverkat och av utländsk härkomst, men det gedigna hantverket lever trots allt kvar.

Ett handgjort kakel ger en helt annan känsla i handen än ett maskintillverkat kakel. Kaklet har en genuin känsla med en vacker, intressant, levande yta. Inget kakel är det andra likt, det är ett litet konstverk du håller i din hand.

Våra kakel tillverkas för dig, som njuter av att ha vackra ting omkring dig. Vi vill ge dig en vacker yta, som du gärna vill röra och stryka handen över varje gång du ser den, en yta som är outslitlig och ger dig glädje livet ut.

Vi värnar om en hållbar utveckling, vi tillverkar inga slit- och slängprodukter. I vår tillverkning ser vi också till att det blir så litet spill som möjligt. All överbliven lera tas tillvara och knådas om och används på nytt.